Навчилася робити ідеальні пиріжки з ягідною начинкою і тепер часто радую своїх домашніх (рецепт з тестом “від серця”)
Виявляється, домашні пироги – не так складно, як здається! Відразу випробувала новий рецепт будинку і все вийшло. Частування оцінили по достоїнству.
Пироги вийшли м’які і дуже ніжні, а начинка з ягід – ідеальне рішення для солодких пирогів. Тому сьогодні ділюся і з Вами рецептом круглих пиріжків з чорницею (ягоди можуть бути будь-які)
Спершу розкрию секрет пишного тесту, а після розповім, як зробити ягідну начинку.
Дивовижні пиріжки з чорницею
Приготування домашніх пиріжків починаємо з тіста. Кількість продуктів на один стакан рідини (молока або води).
Для тіста вам знадобиться:
- борошно – 3 склянки (повних);
- вершкове масло (можна топлене) – 1 столова ложка;
- цукор – 1 столова ложка;
- сіль – половина чайної ложки;
- яйця – 2 штуки;
- дріжджі – 15 грам.
Готую дріжджове безопарне тісто, з ним випічка виходить дуже м’якою і ніжною.
Начинка для пирогів з чорницею:
- чорниця свіжа;
- цукор;
- крохмаль;
- борошно.
Переходимо до приготування
Як замісити тісто: спершу просійте борошно. Я готую пиріжки з пшеничним борошном.
Важливо: вибираючи пакет у магазині, переконайтеся, що він не відсирів.
Для замішування тіста найкраще згодиться велика емальована каструля. Вливаю дві склянки молока (жирність будь-яка). Кладу цукор і сіль.
Пам’ятайте – в інгредієнтах зазначений об’єм на один стакан. Якщо ви, як і я хочете приготувати побільше тесту, то замішують його з двома склянками рідини і вдвічі збільшити кількість продуктів.
У каструлю додаю 4 яйця і 30 грам дріжджів. Тепер потрібно ретельно перемішати всі інгредієнти і поставити каструлю на плиту (середній вогонь).
Масу слід нагріти (приблизно до 45 градусів, але не кип’ятити).
Коли молоко розігріється, акуратно додайте в нього весь обсяг просіяного борошна. Ретельно перемішайте і починайте руками замішувати тісто.
Якщо маса продовжує липнути до рук, просто додайте борошна.
Розтопити на невеликому вогні дві столові ложки вершкового масла і влийте в тісто.
Після чого продовжите його замішувати.
Коли воно буде підготовлено, розрівняйте поверхню і змастіть соняшниковою олією (це потрібно, щоб верхівка не підсохла). Накрийте каструлю рушником і залиште приблизно на два-три години.
Через годину перевірте заготівлю і зробіть обминку – так ви випустите утворився вуглекислий газ. Знову розрівняйте поверхню і змастіть маслом. Таку процедуру слід виконати не менше двох разів.
Коли тісто підніметься, його можна виймати. Для цього чисту поверхню посипте борошном. Переверніть каструлю – готове тісто не повинно липнути до стінок. Умочіть руки в борошні і розімніть тісто. Поділіть на однакові шматочки, з яких далі будете робити пиріжки.
З тестом поки закінчили. Тепер переходимо до начинки
Ми готуємо солодкі пироги з чорницями – для начинки я використовую свіжі ягоди. У зимовий час підійде заморожування.
У глибоку тарілку покладіть чисті ягоди і посипте крохмалем. Додайте цукор (на свій смак). І трохи борошна. Акуратно перемішайте. Якщо у вас свіжі цільні ягоди, їх краще не розминати.
Змастіть деко вершковим маслом. Розкачайте кожну заготовку під пиріжок і покладіть в центр столову ложку начинки. Сформуйте круглий пиріжок, зібравши краї тіста разом.
Кожну заготовку покладіть на деко. Розбийте в миску яйце і відокремте жовток від білка. З допомогою силіконової пензлика змастіть кожен пиріжок жовтком.
Відправте в духовку. Випікайте до рум’яної скоринки.
Готове частування перекладіть на блюдо і дайте відпочити, накривши чистим рушником.
Пиріжки виходять пишними, а тісто дуже м’яким! Кількість начинки ви можете змінювати, виходячи зі своїх переваг – хто-то любить більше тесу, а хтось віддає перевагу більше соковитих ягід.