Курка по моєму коханому рецептом. Рекомендую цей рецепт на кожен день
Сама смачна запечена курка! Я готую її в тандирі!
Курка, запечена в тандирної печі, попередньо замаринована в спеціях, безсумнівно, сподобається всім любителям соковитого м’яса. А секрет її вдалого приготування простий – хороший тандир і гармонійно підібрані спеції для маринаду!
Список продуктів:
· курка -1 тушка;
· рослинна олія – 2 ст. л.
· сіль – 1 ст. л. ;
· гострий мелений перець – 1 ст. л. ;
· чебрець – 1 щіпка;
· приправи для курки – 10 гр.
Особлива турецька піч – тандир дозволяє випікати м’ясо з просто приголомшливим смаком. Секрет у тому, що курка пропікається рівномірно, адже тепло в печі розподіляється в однаковій мірі.
Курку мариную в спеціях, які я вказав у списку продуктів. Я обов’язково промазиваю її всередині і зовні. Залишаю маринуватися на всю ніч. Якщо у вас стільки часу немає, тоді маринуйте м’ясо, як мінімум 2 години.
Температура запікання м’яса – дуже важлива. Занадто висока температура – надто запече верхню частину м’яса і буде з’явитися відчуття сухості, занадто низька температура – курка буде напівсирої. Завдяки тандиру – курка опиниться в міру запечена і просмажена.
Готував я цілком курку в тандирі на спеціальному шампурі, який йде в комплекті з піччю. На повне приготування м’яса у мене пішло 45 хвилин.