Кулінарія

Фарширована курка

Що може бути смачніше запеченої в духовці курочки? Правильно! Фарширована курка! Смачне і просте у приготуванні блюдо!

Тобі знадобиться:

  • курка – 1 шт (вагою близько 2 кг);
  • печериці – 250 гр;
  • картопля – 400 гр;
  • цибуля – 1 шт;
  • часник – 3 зубчики;
  • вершкове масло;
  • гірчиця;
  • майонез;
  • зелень: кріп, петрушка, цибуля;
  • спеції: сіль, чорний мелений перець.

Погнали!

1. Готуйся!

Ну що ж, саме час усвідомити, що не дарма служив у армейке! Тому що зараз тобі знадобиться найважливіший армійський навик. Так, я про чищення картоплі. Починай! Почистив? Промий під краном. Тепер наріж картоплю кубиками.

Ти ж в курсі, що чоловіки не плачуть? Ну так от, не забувай про це. Для початку тобі потрібно почистити цибулю. Тепер найважче: його дрібно нарізати.

Промий під краном гриби. Поріж їх пластинками і розріж ці пластинки навпіл.

2. Смаж!

Постав на вогонь сковорідку і відправляй в неї невеликий шматочок вершкового масла. Коли масло розтопиться, висипаємо в сковорідку картоплю. Трохи посоли і поперчи її. Обсмажуй хвилин 5-7. Після цього висипаємо її в миску і поки відстав у бік.

Відправляй в сковорідку ще шматочок вершкового масла. Коли й він розплавиться, висипаємо в сковорідку цибулю. Обсмажуй його, поки не почне ставати прозорим!

Як тільки це відбудеться, додавай до цибулі гриби. Посоли і поперчи їх. Обсмажуй хвилин 5, після чого висипаємо їх до картоплі.

Нарубай дрібно зелень кропу, петрушки і зелену цибулю. Висипаємо зелень до картоплі з грибами. Гарненько перемішай всі разом.

Включи духовку, нехай гріється. Доведіть її температуру до 180 градусів.

3. Так буде курка!

Візьми невелику мисочку. Будеш робити соус для обмазування. Поклади в мисочку 3-4 ложки майонезу (як легко зробити смачний майонез будинку, я писав в цій статті: “”). Додай 2 чайних ложки гірчиці. Пропусти 3 зубчики часнику через прес і додай туди ж. Потім додай чайну ложку солі і пів чайної ложки чорного меленого перцю. Гарненько все перемішати до однорідності маси.

Ну а тепер бери курку і намазуй отриманим соусом зовні і всередині. Вкладай курку на деко. Щоб курка не пригоріла, у тебе є два варіанти. Можна взяти пергаментний папір (продається в будь-якому супермаркеті). Ну або можна просто змастити деко тонким шаром соняшникової олії.

Поклав? Відмінно! Тепер фаршируй її! Коли закінчиш фарширувати курку, треба закрити її. Можна зашити, можна закріпити зубочистками. Тут дивися сам, як більше подобається.

4. На фінішній прямій!

А якщо ти уважно читав, то помітив, що я просив включити духовку. Так от, до цього моменту вона вже повинна була нагрітися до 180 градусів. Став курку в неї!

Невелика хитрість: щоб грудки не були сухими і несмачними, поклажі курку саме на грудки, тоді вони просочаться соком і будуть більш смачними!

Через півтори години можна виймати і насолоджуватися смаком цього чудового блюда!

Приємного апетиту!

Якщо сподобалося, став палець вгору , щоб нічого не пропустити! Роби репост до себе на стіну в соц мережах, щоб не втратити цей рецепт

І так, якщо ти все-таки наважишся це приготувати, пиши у коментарі про свої враження!